Шпоркеца

Или је ово срБсковање почело маха узимати или сам ја намћор па дуго памтим ствари који ми иду на курац. Али, ајмо редом:

Најезда – Скакавци, мишеви, пацови, мрави, бубе.. језде, па најезде, па направе крш и лом. Ови несрећници са слике да иду у исти кош са тим животињама?

Туђинци – Не говоре ли Хрвати тако? Не говоримо ли ми странци?

Србска – Б? Што фали Вуковој реформи језика? Не свиђа ви се једначење по звучности? БС -> ПС? Лакше ви је писат онако како не говорите? Само напријед, главом кроз зид.

Акција – Чиста српска ријеч. Србска још више.

Умрлица – Како сте их фино урамили, брао ви га. Измамили сте Хитлеру сјај у очима и осмјех поносног (идеолошког) родитеља.

Саобраћајни знак – Чувајмо ђецу, а? А то што је основна школа 30 метара од нагрђеног знака, то није важно? Неко не види поруку са знака од те умрлице и згази дијете (нидабог)? Зашто нагрдисте јавну површину, јавну имовину, која служи сваком ко ту пролази? Кад сте такви мудаши, што фино не закупите билборд неки неђе уз булевар, уз аутопут, тамо ђе вас већина може виђет и из даљине? Прпа, а?

__________

Ђед ми је погинуо у Пљеваљској бици, а није био Талијан. Толико о мом ставу.

Оно што ме чуди је став овија, што умрлице лијепе. Јер, цијели овај народ, за који се они као боре, је грдно страдао од војски других народа који су фурали ту исту идеологију, у 2. свјетском рату. И сад, потомци жртава највећег рата, фурају идеологију крвника својих ђедова? Колко чоек треба да буде глуп/луд/социопата, па да то ради? Или какво православље и светосавље, кад ближњег свога трпаш у исти кош с пацовима? Нисмо ли сви пред Богом једнаки?

Наравно, свако разумно дискутовање ових тема с швагнутим народом је сизифов посао. Они ће остат на своме. Али вриједи макар због те ђеце, да она виде ђе смрди. Стога, мрачњаци, мрзитељи, шпоркеца и остале штетне друштвене аномалије ће добити своју посебну рубрику, у постовима који слиједе.

Ко има живаца (стомак?) може да прочита детаљније о „акцији“ на њеном сајту.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: